Skip to main content

FEELING


hello earthlings.

so i'm back! do you miss me? okay enough for today. so lemme talk abt feelings. tell me dalam dunia ni siapa je yang takde perasaan? konon hati mati lah apa semua padahal acah je semua tu. but once she/he hurts memang sampai bebila kot hati dia tu mati. mati dekat sini bermaksud bukannya dia takda iman, dia ada cuma hati dia tu mati sebab selalu sangat kecewa dengan mahluk Allah yang bernama "MANUSIA".

manusia. Allah cipta elok sempurna tapi satu je  yang buatkan diri tu rasa tak elok ialah hati. kau tahu hati tu apa? hati tulah permulaan bagi segalanya. hati yang mengawal perasaan. kadang aku pernah juga terfikir kan bagus kalau aku takda hati, so takdelah aku kena hadap rasa sakit tu. pastu nak kena jaga hati orang lain kasi molek, perfect, jangan bagi sekulumit pun calar atau terluka pastu hati aku ni siapa nak jaga? nak biar dia jadi bangkai, busuk sampai satu tahap aku kena hidup tanpa hati or perasaan? camtu

ceritanya macam ni, dari rasa sakit tu lah kau belajar untuk bangkit sendiri. even kau tergolek teruk macam mana pun kau tetap kena bangun sendiri. pasakkan hati kau pada kaki, chin up and teruskanlah kehidupan kau macam biasa. hide your pain and tears because you're strong enough to face this world alone.
tak semua orang faham perasaan kita, sabar. kerana setiap kesabaran ada kemanisannya 

Comments

Popular posts from this blog

HECTIC MONTH

Hai guys,
Lama agaknya kita tidak bersua muka? Am I right hahahaha. Okay, now aku rasa macam nak share something yang bagi aku mungkin benda ni datang dari diri sendiri. Yelah, mana taknya suka sangat buat kerja hujung-hujung and at the end hang yang lingkup terperosok bawah jambatan usang yang kau bina sendiri and kau tak tahu nak buat apa lepas tu. Percaya pada aku, aku dah lalui benda ni. Paling mengejutkan setiap sem benda ni berlaku hahahahaha. 
Alah standard student yang typical macam aku ni memang kelakunya macam ni. Selagi tak sampai ke takrih akhir selagi tu lah tak terkocoh-kocoh nak buat kerja. Lepas tu dan pula nak update story dekat whatsapp and ig kata busy, pecah kepala apa semua. Hell-o- siapa suruh hang buat kerja last minute, pastu hang nak memekak kata itu ini! ((Ehem dok mengata dekat diri sendiri ke kak? Hahahah, maaf))
Lately I’m kinda suffer from depression for a thousand reason. Waktu macam ni lah aku punya gatal, kiang, manja apa semua nak datang serby aku ap…

STUDENT'S LIFE

Hello and hi readers (I don’t think that I have a readers, sadlife)

It’s been a long time I didn’t post anything here. I’m quite busy for now, tomorrow and until the day I die (sigh bcs no more time to play around). For next two month I’m gonna be officially nineteen and rip to my self bcs never alert with the surrounding, hahahahahahahaha. Sometimes I feel wanna go back to the past and says to myself “pls enjoy your teenage life bcs its fvcking fun tho” after this when you end your school life especially, you will spend less time with your family bcs you need to further your study to the highest one. The chronology is like this, you will get your diploma, degree and then your master.

Yes I know it’s hard to archive it bcs know I’m struggling to get my diploma in mechatronic technology engineering and it is so fvcking hard to pass it, I admit it bcs I can say that I feel so lazy to study and always do my assignment last minute (it’s not good okay, sebab you’ll suffer. Hahahahaha you…

BULAN YANG KELIMA 💕

hello earthlings,

finally i'm back from my last entry which is i cant remember when i post it hahaha pardon me, please 🙏 so now i'm here to give some apprication to someone who i love the most 💞

love, thankyou for this five months. you bring a lot of happines to my life. you make me in cloud nine when ever i'm with you, always. tak pernah sedetik pun i rasa tak bahagia bila dengan you. tolong percaya kata-kata i yang mungkin nampak main-main ni hah 😂

sweetie pie, i think i dont want to talk too much sebab last night i kept countdown the time but sadly you gelojoh sangat and you yang wish dulu. penat mata i dok berjaga-jaga dekat minit jam tu tapi hampeh you musnahkan segala-galanya hahahahaha 🌚 but its okay sebab both of us nampak macam akward gila bila wish face to face macam tu.

gummy bear, listen to me. keep it on you mind always that i will love you till the end of my life and of course you "must" be the last for me okay? hiks 🙈 hah tengok tu sampai pak…