hi balloon.
FEELING
posted by Nur Syamimi 5:46 pm 0 comments

hello earthlings.

so i'm back! do you miss me? okay enough for today. so lemme talk abt feelings. tell me dalam dunia ni siapa je yang takde perasaan? konon hati mati lah apa semua padahal acah je semua tu. but once she/he hurts memang sampai bebila kot hati dia tu mati. mati dekat sini bermaksud bukannya dia takda iman, dia ada cuma hati dia tu mati sebab selalu sangat kecewa dengan mahluk Allah yang bernama "MANUSIA".

manusia. Allah cipta elok sempurna tapi satu je  yang buatkan diri tu rasa tak elok ialah hati. kau tahu hati tu apa? hati tulah permulaan bagi segalanya. hati yang mengawal perasaan. kadang aku pernah juga terfikir kan bagus kalau aku takda hati, so takdelah aku kena hadap rasa sakit tu. pastu nak kena jaga hati orang lain kasi molek, perfect, jangan bagi sekulumit pun calar atau terluka pastu hati aku ni siapa nak jaga? nak biar dia jadi bangkai, busuk sampai satu tahap aku kena hidup tanpa hati or perasaan? camtu

ceritanya macam ni, dari rasa sakit tu lah kau belajar untuk bangkit sendiri. even kau tergolek teruk macam mana pun kau tetap kena bangun sendiri. pasakkan hati kau pada kaki, chin up and teruskanlah kehidupan kau macam biasa. hide your pain and tears because you're strong enough to face this world alone.
tak semua orang faham perasaan kita, sabar. kerana setiap kesabaran ada kemanisannya 
design by Wanaseoby and edited by MimiKarim