Thursday, 8 December 2016

LOVE IN PENANG VS LOST IN PENANG

as well i'm back to share some story yang takda siapa pun nak baca ni ahahahahahahaha. i'm glad to have someone who always by my side and i know he will read this post. he struggles too much to find my link but i rasa kesian sebab he can't find it so dengan baik hati i bagi direct jelah link blog ni. so hi my lovely silent reader ❤
lost in penang. first day i step my two own feet in this tanah air aku rasa ragu-ragu. betul ke keputusan aku untuk sambung belajar dekat sini, terdampar sorang-sorang tanpa sahabat mahupun sanak saudara terdekat. sungguh aku terlalu jauh dari tempat aku dilahirkan. aku tak kenal sesiapa pun, aku rasa homesick gila-gila sampaikan aku request dekat ayah aku nak pindah kktm ahahahahahaha (ingat macam sekolah ke boleh pindah-pindah) truly i'm totally lost in penang. aku kena berdikari sendiri, bak kata orang tua dahulu kala pandai-pandailah kau nak hidup. 
aku hadap satu sem dekat penang walaupun susah (in fact tak susah mana pun, saja je nak perhatian minah ni) aku belajar macam aku waktu sekolah dulu. main-main, study last minute, tak puas hati itu ini and finally i might be found love in penang. tapi... dulu aku kata dekat diri sendiri tanpa pandang cermin macam ni lah "aku taknak orang penang or utara, jauh kot nak balik raya nanti ahahahahaha" tapi lahni aku rasa aku dah termakan kata-kata sendiri kot.
itu lah mimi, cakap tak fikir kan dah kena! but its okay, aku rasa aku pun dah ready kot untuk ada hubungan dengan manusia setelah bertahun-tahun aku hiatus kan hati ni ahahahahahahaha. so selamat datang pada yang tanpa segan silu bertapa dalam hati ni. moga kau sabar dan tabah dengan perangai tuan punya hati ni. sometimes dia memang tak betul, mereng sikit but she really love you (hat ni tipu ja :p)
end of story, i just love penang. sayonara

No comments:

Theme by Wanaseoby